Unngå falske katalogfakturaer!

Mot slutten av året fornyes mange avtaler om katalogoppføringer for 2005. Se opp for falske fakturaer for katalogoppføringer bedriften ikke har bestilt, skriver Dine Penger i en artikkel på dinepenger.no.

På nettsidene til Handels- og Servicenæringens Hovedorganisasjon (HSH) og Bedriftsforbundet leser vi stadig advarsler om falske katalogfakturaer. Slike fakturaer har en tendens til å yngle i ferier og ved årsskiftet når mange bedrifter fornyer sine katalogoppføringer. Desverre er mange bedrifter, både små og store, alt for raske til å betale slike fakturaer- spesielt på mindre beløp.

Det er ikke noe å si på kreativiteten til kataloghaiene. Oppfinnsomheten står til terningkast seks i stil. Kataloghaiene spekulerer i dårlige rutiner for regningsbetaling hos bedriftene. Den mest normale metoden er å sende ut fakturaer på varer og tjenester som ikke er bestilt. En annen måte er å sjekke på telefonen at informasjon som firmaet har om din bedrift er korrekt, eller sende en tekst til korrektur. I mange tilfeller blir rene forespørsler framstilt som ordrebekreftelse- og fakturert deretter.

Katoghaier opererer ofte i en gråsone hvor det er vanskelig å bevise direkte bedrageri. I tillegg til norske svindlere, er det stadig flere utenlandske firmaer som forsøker å sende tvilsomme fakturaer til norske bedrifter. Årlig forsøker kataloghaiene å svindle norske bedrifter for anslagsvis to til tre milliarder kroner, i følge HSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>